Tak med glas

Ny samarbetspartner - M.T Glasmästeri Lund

Överväganden när man köper en skylt

Det finns många saker att tänka på när du köper ett platt takfönster för ditt hem eller kommersiella egendom. Takflöden är väldigt olika för alla andra glasrutor som en fastighetsägare kommer att ha hemma eller på arbetsplatsen.

Som ett resultat är det några viktiga saker att ta hand om när man överväger att lägga takbelysning på en fastighet:

Placering av din skylt

Position och funktion är viktiga aspekter att titta på. Naturligtvis är naturligt ljus en stor fördel för alla hem, men man måste se upp för att exponera för UV i hemmet. Detta skulle bli vanligare i söderläge.

Även om det är underbart att sitta under ett takfönster, kan man inte få en växthuseffekt utan den korrekta beskrivningen av glas. Det finns några mycket klara glasspecifikationer som tar bort UV, men tillåter fortfarande den fulla kvoten av ljus.

Takåtkomst

Den andra aspekten att överväga från början är ventilation eller åtkomst. Det är alltid klokt att om möjligt ha ett öppnings takfönster så att det kan fungera, så att det inte bara tillåter naturligt ljus utan också lägger till ventilation eller tillgång.

Du bör också överväga hur den inre ytan på en fastighet kan integreras med ett takfönster. När det gäller Sunsquare-produkter gör inredningsstoppet att gipsskivan blir färdig inuti takfönsterramen vilket betyder att det enda du kan se ovan är himlen.

Skylight-dimensioneringsalternativ

Också viktig är storlek. Vår vanligaste reaktion på ett nytt takfönster är att en kund önskar att de antingen hade gått större eller ökad ventilation. Det är bra att ha så mycket naturligt ljus som möjligt och överväga att det säkert är i en köksmiljö det kan vara klokt att titta på ett takfönster. Dessa kan vara elektroniska och har regnsensorer och många smarta gadgets bifogade.

Det är en vanlig missuppfattning att ett lyktor eller pyramidformat takfönster ger ett mer attraktivt utseende och mer ljus. Vår erfarenhet under de senaste 10 åren med att designa skräddarsydda takfönster är att motsatsen faktiskt är sant. Det finns mindre naturligt ljus som kommer genom en pyramid än ett tomt takplattform och definitivt fler problem med planering och underhåll.

Bygglov

Planeringstillstånd är sällan ett problem med takfönster eftersom det vanligtvis ingår i en redan överenskommen förlängning eller ersättning av ett befintligt takljus. Om det är ett nytt tillägg till ett befintligt tak så är det osannolikt att det behövs planering. Detta är alltid värt att kolla, men det är sällan ett problem. Pyramid eller lyktor skyltar är mer av ett problem eftersom de klibbar över parapetet och kan skapa en eyesore för grannar. De enda föreskrifter som man måste titta på är byggregler. Det finns en gräns för hur mycket glas en enskild struktur är tillåten. De flesta arkitekter kommer att känna till reglerna som kommer att bygga entreprenörer.

Skylight Upstands

Det finns några extremt viktiga saker att ta hand om när man beaktar inköp av takbelysning. Var noga med att ha uppståndelsen skapad separat för takfönstret.

Uppståndelser är de ramar som ett takfönster sitter på och spelar en mycket viktig roll för att säkerställa att ditt nya takfönster passar och passar bra på lång sikt.

Detta gör det möjligt att montera takmembranet ordentligt före takljusinstallationen. Det innebär också att den korrekta mattan är upptagen för att tillåta vattenavlöpning och den korrekta höjden uppnås för att följa byggreglerna. Det betyder också att om skylighten i framtiden behöver repareras eller bytas ut av en eller annan anledning, är det ingen skada på taket.

Eventuellt takfönster med integrerad uppståndning bör undvikas av ovanstående skäl. På Sunsquare erbjuder vi uppstånden separat så att kunden kan vara säker på att takfönstret passar och takkonstruktionen hanteras korrekt.

Installation av din nya skylt

För att underlätta installationen är det bättre att undvika utsatt kantglas på något takfönster. Det kan skapa problem när du flyttar takfönstret till taket och skapar också en svag punkt i takfönstret, eftersom kanten på glaset är den mest bräckliga delen.

På Sunsquare erbjuder vi en fullständig design, tillverkning och installationstjänst för sinnesfrid. Leta alltid efter ett företag som har BSI-certifiering. Det är viktigt att köpa från ett välförtroendeföretag, eftersom det här inte bara handlar om att sätta glas i ett hål. Det faktum att det ligger över dig och din familj innebär att det måste vara säkert och tillverkat korrekt.
 

För glastak, reparation och installation, har vi en aktör som heter M.T glasmästeri i Lund.